Varför går det inga färjor från Stockholm till Tyskland?

Jag har ofta undrat varför det inte går färjor från Stockholm till Tyskland. Norrmännen har ju till exempel en förbindelse från Oslo till Kiel. Vad gäller Sverige finns det förbindelser mellan Göteborg – Kiel, Malmö – Lübeck/Travemünde, Trelleborg – Lübeck/Travemünde, Trelleborg – Rostock och Trelleborg – Sassnitz. Varför går det inte någon färja från (kungliga huvudstaden) Stockholm till  Lübeck/Travemünde, Rostock eller Sassnitz? Det vore ett bra semesteralternativ till en rätt besvärlig biltur ända till Skåne. Även för en del tyska turister skulle det här kunna vara ett intressant alternativ. Det skulle kunna generera positiva ekonomiska effekter för båda sidor. Färjorna skulle alternativt kunna gå från Nynäshamn för att spara lite tid. Har det här undersökts?

4 reaktion på “Varför går det inga färjor från Stockholm till Tyskland?

  1. Håller helt med dig. Varje år åker jag igenom Sverige för att komma ner till kontinenten. Det skulle vara såååå behändigt om det gick en båt från Stockholm. Karin

  2. Sitter i sydtyskland nu och är för trött att köra igenom halva sverige för att komma hem.. Tittar på resor från tyskland till helsigfors och sedan till stockholm. Idiotiskt att det inte finns en förbindelse till tyskland från stockholm!! Har kört sträckan i många år och varje gång jag sitter på färjan med andra resenärer är det samma diskussioner – VAR ÄR FÄRJAN FRÅN STOCKHOLM??

    • Hej Ed! Tack för din kommentar. Ja, det är nog en hel del folk som ställer sig samma fråga. Snart kan vi starta vår egen färjeförbindelse:)
      //Christopher

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.