Om

Mitt namn är Christopher Moldrickx och jag bygger WordPress-webbplatser till företag och privatpersoner.

Min filosofi

Jag gillar mitt arbete. Min ambition är att ta fram den bästa möjliga produkten till dig. För om du blir nöjd så blir jag det också, så enkelt är det! Fördelen med att vara ensam frilansare är att du har en direkt kontakt till mig (det kan vara annorlunda i större bolag med många ansvarsområden och hierarkier). Webbutvecklingens kunskapsområden växer och skiftar hela tiden. Det tycker jag är spännande och jag följer utvecklingen aktivt.

För att du ska kunna bli nöjd med din sajt är det viktigt att du tänker på några grundläggande saker i förväg. Därför har jag samlat lite info om detta längre ner på denna sida.

Min bakgrund

Jag kommer ursprungligen från Hamburg, Tyskland. 2001 flyttade jag till Sverige. I botten är jag behörig gymnasielärare i spanska och tyska. Jag har även skrivit läromedel till gymnasiet och vuxenutbildning. För några år sedan väcktes mitt intresse för webbutveckling och programmering. Sedan dess är jag helt uppslukad av detta! Så jag började lära mig, experimentera på egen hand och bygga för privata ändamål. Allteftersom tog jag certifikat på de områden som jag var intresserad av. Sedan blev det dags att ta nästa steg: jag började frilansa för att kunna syssla med webbutveckling på heltid.

Vill du veta mer om mig kan du gärna kolla min LinkedIn-profil.

Varför behöver du en bra hemsida?

En hel del småföretagare tycker att de syns tillräckligt bra på en Facebooksida. Men det räcker tyvärr inte. Varför? Googla ditt företag och du förstår. Det som nämligen blir synligt är framförallt just Facebook, inte ditt företag. Dessutom behöver man logga in på Facebook för att kunna nå dig. Det är som att ha en reklamskylt bakom en jättemur.

Andra företagare har behållit en hemsida som börjar bli till åren och som inte är mobilanpassad. Ibland är hemsidans texter inte lämpliga för webben eller strukturen är inte användarvänlig. Om din hemsida inte är optimal, kommer besökarna inte att stanna kvar. Med en sådan sida hamnar du snabbt på Googles jumboplats, vilket är detsamma som att vara osynlig.

Som företagare utan bra hemsida lämnar du fältet helt åt konkurrensen genom att vara digitalt osynlig. Konkurrenterna kan också undergräva ditt varumärke genom att köpa sökannonser och öka sin synlighet hos Google (sökmotoroptimering). På så sätt går du alltså inte bara miste om nya kunder utan du riskerar även att förlora nuvarande kunder. Men det behöver inte vara så! Skaffa dig en egen närvaro på nätet där du har full kontroll! Visa dig från din bästa sida och öka dina intäkter!

WordPress

Jag har specialiserat mig på WordPress, eftersom WordPress är väldigt flexibelt, alla slags webbplatser kan byggas på denna plattform. Dessutom är fördelen för dig att du kan redigera innehåll utan kunskaper i kodning. WordPress är det största innehållshanteringssystem (CMS) som finns och driver drygt en tredjedel av alla webbplatser i världen (källa: w3techs.com). Med andra ord har WordPress en enorm stor community av utvecklare och användare. Även det är en fördel för dig.

Om du redan har en sajt och vill ändra designen eller funktionalitet kan jag också göra det. Dessutom kan jag visa dig hur du kan sköta din sajt själv med hjälp av kontrollpanelen i WordPress.

Nackdelen med en WordPress site är dock att den behöver underhållas. Tillägg, teman och själva WordPress plattformen behöver uppdateras med jämna mellanrum. Detta behövs av olika skäl: för att ta del av ny funktionalitet, öka prestanda och för att täppa till säkerhetsluckor. Det leder oss till nästa avsnitt.

När WordPress INTE passar

Först går vi igenom vilka behov du har. I vissa lägen skulle jag nämligen inte rekommendera WordPress: om du t.ex. bara behöver en webbplats som ett slags visitkort på nätet som du sällan eller aldrig behöver uppdatera med innehåll. I så fall bygger jag istället en statisk webbsajt åt dig. En sådan har ingen databas i bakgrunden och är inte byggd på ett innehållshanteringssystem (CMS) som WordPress. WordPress kräver nämligen som sagt regelbundna uppdateringar av både systemfilerna och tilläggen, dessutom bör databasen i WordPress säkerhetskopieras med jämna mellanrum. Det kostar dig tid och även pengar ifall du behöver betala någon för att sköta jobbet åt dig.

Allt detta slipper du med en statisk webbsajt. Jag anpassar den också till olika enheter (Responsive Design) och webbläsare. Den kan visserligen inte ändras av dig själv utan kunskaper i kodning. Men den stora fördelen med den är att den är snabb, extremt säker och billig i drift.

Arbetsprocessen för din hemsida

Arbetet med din hemsida går till så här:

 1. BEHOVSANALYS
  vi gör en behovsanalys (mål och krav)
 2. STRUKTUR
  vi tar fram en struktur för hemsidan utifrån behovsanalysen
 3. INNEHÅLL
  vi samlar ihop innehållet (texter, bilder, videor) som fyller strukturen
 4. DESIGN
  du får designförslag och bestämmer designen
 5. BYGGE
  hemsidan byggs och resultatet stäms av med dig
 6. PUBLICERING:
  hemsidan går live och kopplas till din domän (t.ex. dinhemsida.se)
 7. UTVÄRDERING
  vi följer upp det gångna arbetet och utvärderar. Framtid: Hur kan sajten utvecklas framöver?

Personliga besök

Jag har min hemmabas i Solna (Bergshamra) och kan göra personliga besök i Stockholm samt större delar av Stockholms län. Befinner du dig i ett annat område kan vi kommunicera via Skype för ett mer personligt samtal. Skicka mig gärna ett meddelande om du vill veta mer: Kontaktformulär. Du är varmt välkommen oavsett om du är företagare eller privatperson!